Mainos
Mainos

Britannia toivoo EU:n hellittävän vientikieltoja

Uutistoimiston lähteiden mukaan Britannia haluaisi, että vientikielto koskisi vain elävää karjaa ja tautitilojen ympärillä olevia alueita.

Britannia toivoo EU:n helpottavan lihan ja maitotuotteiden vientikieltoa, joka julistettiin suu- ja sorkkatautitapausten jälkeen, kertoo uutistoimisto AFP nimettömiin lähteisiin viitaten.

EU päätti kieltää karjatalouden sorkkaeläinten sekä liha- ja maitotuotteiden viennin, kun helposti tarttuvaa tautia tavattiin Etelä-Englannista elokuun alussa.

Britannia toivoo, että liha- ja maitotuotteiden vienti EU-maihin sallittaisiin valtaosasta Britanniaa. Vientikielto koskisi jatkossa vain suu- ja sorkkataudin saastuttamia karjatiloja ympäröivää aluetta.

Elävän karjan vientikiellon poistamista Britannia ei tavoittele. EU:n rajoitukset eivät ole koskeneet tähänkään asti Pohjois-Irlantia, jossa tautia ei tavattu.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme