Mainos
Mainos

Britannia torjui Litvinenkon murhan käsittelyn Venäjällä

Venäjä torjui aiemmin esityksen murhasta epäillyn Andrei Lugovoin luovuttamisesta Britanniaan oikeudenkäyntiä varten.

Britannia ja Venäjä ovat jatkaneet sananvaihtoa entisen venäläisagentin Aleksandr Litvinenkon murhan oikeuskäsittelystä.

Venäjän oikeusministeri Juri Tshaika oli luvannut uutistoimisto Interfaxin mukaan, että Litvinenkon murhasta epäilty venäläismies päätyisi oikeuden eteen Venäjällä, jos Britannialla olisi esittää riittävät todisteet tämän syyllisyydestä.

Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun KGB:n entinen agentti Andrei Lugovoi asetettiin Britanniassa syytteeseen Litvinenkon murhasta tällä viikolla. Litvinenko kuoli radioaktiiviseen poloniumiin Lontoossa viime marraskuussa.

Britannian oikeusministeri Peter Goldsmith torjui Tshaikan esityksen oikeudenkäynnistä Venäjällä vedoten siihen, että murha tapahtui Britanniassa ja Litvinenko oli maan kansalainen.

Venäjä on puolestaan torjunut esityksen Lugovoin luovuttamisesta Britanniaan oikeudenkäyntiä varten. Lugovoi on kiistänyt murhasyytteen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme