Mainos
Mainos

Britannia: Tupakoiville pidempi työaika

Englantilaisen Thurrockin kunnan tupakoivat työntekijät joutuvat vastedes tekemään 2,5 tuntia muita pidempää työviikkoa. Ratkaisuun on päädytty, koska tupakoijien on laskettu pitävän viikossa tämän verran tupakkataukoja työaikana.

Kaakkois-Englannissa sijaitsevan Thurrockin kunnan johto on sitä mieltä, että eräiden työntekijöiden tupakanhimo lisää epäoikeudenmukaisesti muiden työtaakkaa. Kunnan palkkalistoilla on kaikkiaan noin 4500 ihmistä.

-Emme halua vaikuttaa julman ankarilta, mutta terveys on tärkeysjärjestyksessämme ylimpänä. Ja miksi tupakoitsijat saisivat pitää taukoja, joita ei ole muilla? ihmettelee kunnanvaltuuston puheenjohtaja Martin Mallin.

Mielin määrin saavat vastedes tuprutella vain ulkoilmatyöntekijät kuten kadunlakaisijat ja haudankaivajat. Tupakoitsija Pat McMaster, 53, on sydämistynyt uusista pelisäännöistä: -Ensin he antoivat meille tupakkatilat, mutta nyt meidän on seistävä ulkona kylmässä. Ei tässä ole kyse terveydestä vaan rahasta.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme