Mainos
Mainos

Britannia tuplaa sotilaskoneidensa määrän

Britannia ilmoitti tänään vähintään kaksinkertaistavansa sotilaskoneidensa määrän Jugoslavian kriisiä varten. Maa lähettää neljä uutta Harrier-hävittäjää, kahdeksan Tornado-pommikonetta ja yhden Tristan-koneen polttoaineen täydennystä varten. Britannialla on täten yhteensä 21 sotilaskonetta käytössä Jugoslavian operaatiossa.

Puolustusministeri George Robertsonin mukaan myös muut Nato-maat ovat panostamassa voimakkaammin operaatioon. Hän kertoi myös maan antaneen luvan Yhdysvalloille sijoittaa risteilyohjuksin varustettuja B-52-pommikoneita Britannian tukikohtiin.

Harrier GR7-hävittäjä voi nousta pystysuoraan ilmaan ja se soveltuu hyvin maajoukkojen tuhoamiseen matalalla lentäen. Harrier GR7-hävittäjät ovat olleet Naton rauhanturvaajien tukena viimeiset kuusi kuukautta Bosnian maaperällä.

Nato päätti eilen ilmaiskujen lisäksi iskeä myös Jugoslavian maajoukkoihin. Naton uudet koneet ovat valmiina iskemään Jugoslaviaan huomenna.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme