Mainos
Mainos

Britannia tutkii Isis-väitteitä

Britannia kertoo tutkivansa väitteitä, joiden mukaan länsimaisten siepattujen ihmisten mestauksista epäilty Isis-taistelija olisi haavoittunut Yhdysvaltain ilmaiskussa Irakissa viime viikolla.

Asiasta kertoo brittiläinen Mail-lehti.

Äärijärjestö Isisin mestaajaksi epäilty mies on Britannian kansalainen, jota kutsutaan brittimediassa nimellä Jihadi John.

Britannian ulkoministeriön tiedottaja kertoo, että he ovat tietoisia väitteistä.

– Emme voi vahvistaa niitä, hän sanoi.

Yhdysvallat iski viime viikon lauantaina Isis-johtajien tapaamiseen Mosulin lähellä sijaitsevassa kaupungissa. Iskussa on aiemmin kerrottu haavoittuneen Isisin johtajan Abu Bakr al-Bagdadin, mutta Yhdysvallat ei ole vahvistanut asiaa.

Mail-lehti kertoo, että sen lähde on sairaanhoitaja, jonka mukaan Jihadi John, Bagdadi ja muut haavoittuneet Isis-taistelijat tuotiin sairaalaan. Tämän jälkeen heidät vietiin Syyriassa sijaitsevaan Raqqan kaupunkiin.
Mail-lehden mukaan ei ole tiedossa, kuinka vakavasti Isis-taistelijat haavoittuivat.

Jihadi Johnin epäillään mestanneen puukolla kaksi Britannian ja kaksi Yhdysvaltain kansalaista. Isis videoi mestaukset ja julkaisi ne internetissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme