Mainos
Mainos

Britannia vakuuttaa pysyvänsä Irakissa

Basran alueella on ollut viime aikoina enenevissä määrin väkivaltaisuuksia.

Britit eivät aio vetäytyä Irakista viime päivien vastoinkäymisistä huolimatta, vakuuttaa maan puolustusministeri John Reid Daily Telegraph -lehden haastattelussa keskiviikkona.

- Meillä ei ole aikeita pysyä Irakissa miehittävänä siirtomaavaltana, mutta emme myöskään aio livistää Irakista terroristien takia, Reid sanoi lehtihaastattelussa.

Basralaiset osoittivat mieltä

Sadat irakilaiset ovat osoittaneet mieltään Britannian joukkoja vastaan Basrassa Etelä-Irakissa.

Mielenilmauksen taustalla on maanantaina Basrassa tapahtunut välikohtaus, joka päättyi, kun Britannian joukot tekivät rynnäkön paikalliselle poliisiasemalle vapauttaakseen kaksi brittisotilasta. Maanantain levottomuuksissa kuoli kaksi irakilaista.

Tänään mielenosoituksessa oli mukana useita virkapukuisia poliiseja. Iskulauseissa tuomittiin brittijoukkojen toimet ja sanottiin Britanniaa miehitysvallaksi, jota irakilaiset eivät hyväksy. Protesti sujui ilman väkivaltaisuuksia.

Irakin pääministeri Ibrahim Jaafari on matkustanut Lontooseen, jossa hänen on määrä keskustella Britannian Reidin kanssa maanantain tapahtumista.

Basran alueella on ollut viime aikoina enenevissä määrin väkivaltaisuuksia. Brittien vetäytymistä Irakista on väläytelty lehtitiedoissa jo ennen tämän viikon tapahtumia, mutta hallitus on kiistänyt tiedot.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme