Mainos
Mainos

Britanniaan ehkä 50 000 Kosovon pakolaista

Britannia valmistautuu The Guardian-lehden mukaan ottamaan vastaan ainakin 20 000, mahdollisesti jopa 50 000, pakolaista sodan repimästä Kosovosta.

Lehti kertoo tänään, että kuutta käytöstä poistettua sotilastukikohtaa kunnostetaan parhaillaan pakolaisia varten. Lehti ei mainitse mitään lähdettä tiedoilleen. Sen mukaan maan puolustusministeriö on tiettävästi antanut sisäministeriölle luettelon pakolaiskäyttöön soveltuvista sotilastukikohdista. Britanniaan on toistaiseksi tullut vain 330 Kosovon pakolaista. Parin viikon kuluessa määrä nousee noin tuhanteen.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n johtaja Sadako Ogata on pyytänyt useita länsimaita ottamaan vastaan enemmän pakolaisia Balkanilta. Kosovosta paenneista sadoistatuhansista ihmisistä EU-maihin on viety tähän mennessä turvaan vain noin 28 000.

Ogata: Pakolaisnaisia pakotetaan prostituutioon

Ogata sanoi eilen YK:n turvallisuusneuvostossa, että Kosovosta tulleita nuoria pakolaisnaisia on siepattu ja pakotettu ryhtymään prostituoiduiksi.
-Ihmiskauppiaat ovat vakava uhka etenkin Albaniassa. Pakolaisia on jo alettu salakuljettaa Adrianmeren yli Italiaan ja muualle EU:hun, Ogata sanoi.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme