Mainos
Mainos

Britanniaan lapsimissikisat – kilpasarja myös kaksivuotiaille

Britanniassa lastensuojelujärjestöt tuomitsevat Lontoossa syksyllä pidettäväksi aiotut lasten kauneuskilpailut. Mini Miss World -kilpailussa on kategoriat jopa kaksivuotiaille taaperoille.

Lapset esiintyvät kilpailulavalla urheiluvaatteissa, muotivaatteissa ja juhla-asussa. Lapsikilpailijoita arvostellaan ulkonäön ja persoonallisuuden mukaan. Alle 5-vuotiaiden kategoriassa lapset esiintyvät vain juhla-asussa ja heitä taluttaa lavalla vanhempi. Myös pojille on kilpailussa oma sarjansa.

Lastensuojelujärjestöjen mukaan lasten kauneuskilpailut ovat haitallisia ja ne vahingoittavat lasta. Lisäksi monet asiantuntijat pelkäävät lapsuuden kaupallistuvan ja seksualisoituvan kauneuskilpailujen myötä.

– Tällaiset kilpailut antavat viestin, että vain ulkonäöllä on merkitystä, Lucie Russell lasten mielenterveysjärjestöstä sanoo.

Kilpailun järjestäjän, Pam Boonin mukaan kyseessä on pikemminkin harrastus.

– Lapset pitävät hauskaa ja nauttivat siitä, Boon sanoo, brittilehti Mirrorin haastattelussa.

Kilpailijoilta peritään osallistumisesta 100 punnan kilpailumaksu. Palkintoina on muun muuassa Nintendo Wii pelikonsoleita ja lahjakortteja vaateliikkeisiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme