Mainos
Mainos

Britannialainen asekauppias salakuljetti ohjuksen Yhdysvaltoihin

Yhdysvallat on pidättänyt brittimiehen, joka salakuljetti ohjuksen maahan ja yritti myydä sitä muslimiterroristiksi luulemalleen FBI-agentille. Samassa operaatiossa pidätettiin myös kaksi muuta ihmistä, jotka osallistuivat salakuljetusyritykseen.

Intialaista syntyperää oleva brittimies on pidätetty Yhdysvalloissa epäiltynä venäläisen Igla -ilmatorjuntaohjuksen salakuljettamisesta maahan.

Viranomaiset kertovat, että mies oli onnistunut kuljettamaan ohjuksen Yhdysvaltoihin ja uskoi myyvänsä sen terrori-iskua suunnittelevalle muslimille. Mies yritti kuitenkin kaupata ohjusta peiteoperaatioon osallistuneelle FBI-agentille.

Uutiskanava BBC kertoo, että mies olisi kenties halunnut ohjusta käytettävän matkustajakoneen, mahdollisesti Yhdysvaltain presidentin käyttämän Airforce One -koneen ampumiseen.

Liittovaltion poliisi FBI on sanonut tienneensä, että sairaalatarvikkeiksi naamioitu ohjuslähetys laivattiin Venäjän Pietarista Yhdysvaltain Baltimoreen.

Samanaikaisesti pidätettiin New Yorkin alueella afganistanilainen ja pakistanilainen, joilla oli osuus salakuljetusyrityksessä.

Operaatioon osallistui Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n lisäksi myös Britannian ja Venäjän viranomaisia.

(MTV3-Reuters)

(Aamu-uutiset 13.08.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme