Mainos
Mainos

Britannialle vakoillut pidätetty Venäjällä

Venäjän kansalainen on pidätetty epäiltynä vakoilusta Britannian hyväksi, kertoi Venäjän turvallisuuspalvelu FSB keskiviikkona. Pidätetty henkilö työskenteli yhteistyössä Britannian tiedustelupalvelun kanssa Tallinnassa ja sai apua Viron turvallisuuspalvelulta, kertoi uutistoimisto RIA.

FSB:n mukaan pidätetty on tällä hetkellä vankilassa Moskovassa. FSB on Neuvostoliiton aikaisen KGB:n seuraaja. Pidätys tapahtui vain muutama päivä sen jälkeen, kun Britannian pääministeri Tony Blair tapasi Venäjän virkaatekevän presidentin Vladimir Putinin Pietarissa.

Viro ja Britannia vaikenevat

Niin Viron kuin Britanniankin viranomaiset vaikenevat Tallinnassa pidätetyn vakoilijan tapauksesta. Viron suojelupoliisin ja ulkoministeriön edustajat ilmoittivat virolaiselle uutistoimisto Etalle, että heillä ei ole mitään tietoa tapauksesta. Myös Britannian ulkoministeriö on vaiennut tapahtumasta. Vakooja on tällä hetkellä tiettävästi pidätettynä Moskovassa.
(STT-REUTERS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme