Mainos
Mainos

Britannian ammattiliitot vaativat Blairin eroa

Ammattiyhdistysliike on huolissaan siitä, miten epävarmuus vaikuttaa äänestäjiin seuraavissa vaaleissa. Brittilehtien mukaan Blair jättää paikkansa ensi toukokuussa.

Britannian ammattiyhdistysliike on kehottanut pääministeri Tony Blairia eroamaan heti, jottei työväenpuolue häviä seuraavia vaaleja.

Ammattiliittojen keskusjärjestön TUC:n pääsihteeri Brendan Barber varoittaa "pitkittyneen epävarmuuden" aiheuttamasta vaarasta. Amicus-ammattiliiton pääsihteeri Derek Simpson puolestaan sanoo, että Blairin olisi pitänyt jo erota.

Blair ilmoitti eilen, että hän eroaa vuoden kuluessa. Hän ei kuitenkaan kertonut tarkkaa päivämäärää. Blairin on määrä puhua TUC:n kongressissa ensi tiistaina.

Brittilehdet Guardian ja Financial Times kirjoittavat, että Blair ja hänen seuraajakseen povattu valtiovarainministeri Gordon Brown ovat sopineet Blairin eron ajankohdaksi toukokuun. Lehtien mukaan Blair eroaisi Skotlannin ja Walesin paikallisvaalien jälkeen 14. toukokuuta.

Guardianin mukaan Blair ilmoittaa erostaan helmikuussa työväenpuolueen kevätkokouksessa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme