Mainos
Mainos

Britannian ero EU:sta oikeasti mahdollista – uhkaa myös Suomen taloutta

Elinkeinoelämän keskusliiton Brysselin toimiston päällikkö Janica Ylikarjulan mukaan ensimmäistä kertaa Euroopan Unionin historiassa on mahdollisuus siihen, että yksi jäsenmaista jättää unionin.


Ylikarjula sanoo, että vakava lähdön uhka on taloudellisesti merkittävä, sillä Britannia on Euroopan toiseksi suurin talous. Se muodostaa myös kuudesosan koko EU:n taloudesta.

– EU:n tulevaisuuden, yhtenäisyyden kannalta on iso asia, jos britit lähtevät. Onko meillä seuraavaksi jonossa Ranska, jos Marine Le Pen esimerkiksi pärjää ensi vuonna Ranskan vaaleissa? Haluavatko he laittaa oman listansa pöydälle, että nyt me vaaditaan tätä, Ylikarjula pohti Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Toisaalta iso uhka unionin yhtenäisyydelle olisi myös Ylikarjulan mukaan minkä tahansa muun maan lähtö.

Lähdöllä voi olla Ylikarjulan mukaan vaikutuksia myös Suomeen, sillä Britannia on ajanut usein samoja asioita Suomen kanssa.

– He aina korostaa kilpailukykyä, avointa markkinataloutta, hyvää EU-lainsäädäntöä, EU:n tehokkuutta.

EU-ero vaikuttaisi brittien talouteen ja sitä kautta myös Suomeen, sillä maa on Suomelle merkittävä kauppakumppani, Ylikarjula sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot