Mainos
Mainos

Britannian EU-leirien erot odotettua pienempiä ensituloksissa

EU-jäsenyydestään äänestäneessä Britanniassa ensimmäisten vaalipiirien kansanäänestystulokset on saatu laskettua.

EU-jäsenyyden kannattajat ovat enemmistössä Orkney Islandsilla, Newcastlessa, Clackmannanshiressa, Foylessa sekä Gibraltanilla ja Scillynsaarilla. EU-eron kannattajat taas ovat enemmistössä Sunderlandissa, Swindonissa, Ketteringissä ja Broxbournessa.

Valtaosa kansanäänestyksessä annetuista äänistä on yhä laskematta. Brittimediassa on ääntenlaskennan aikana pohdittu, onko maa jakautunut kahtia vielä ankarammin kuin EU-äänestyksen vaalikampanjoiden aikana on ymmärretty.

Monilla alueilla ero EU:n vastustajien ja kannattajien välillä on ollut selvästi pienempi kuin alun perin on ennakoitu. Erityisesti Newcastlen tiukkaa tulosta pidettiin loppupeleissä iskuna EU:n kannattajille, sillä kaula EU-eron kannattajiin oli vaalipiirissä niin selvästi odotettua pienempi. 50,7 prosenttia paikallisista haluaa pysyä EU:ssa.

Täysin odotettu tulos on ollut lähinnä pikkuisella Gibraltarilla, missä EU:n kannattajat voittivat selvällä enemmistöllä. Gibraltar elää tiiviissä yhteistyössä EU-jäsen Espanjan kanssa ja sen asukkaista monet muun muassa matkustavat Espanjan puolelle päivittäin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme