Mainos
Mainos

Britannian hallitus ei löytänyt todisteita CIA-lennoista

Brittihallitus ei ole löytänyt todisteita epäillyistä vankilennoista. Hallitus ei voi kuitenkaan todistaa, etteikö vankikoneita olisi joskus käynyt Britannian lentokentillä.

Britannian hallitus on ilmoittanut, ettei se ole löytänyt mitään todisteita CIA:n vankilennoista brittiläisillä lentokentillä. Ihmisoikeusjärjestöt ovat epäilleet Yhdysvaltain keskustelutiedustelupalvelu CIA:n kuljettavan lennoillaan vankeja salaisiin vankiloihin Itä-Eurooppaan.

Ulkoministeri Jack Straw painottaa, ettei hallituksen asiakirjoista ole löytynyt viitteitä amerikkalaisten vankikoneiden laskeutumispyynnöistä. Hän ei kuitenkaan suostunut kertomaan, miten asiakirjat tarkistettiin.

Ulkoministerin mukaan Yhdysvalloilla on ollut tapana pyytää lupa luovutuslentojen laskeutumisille. Straw mainitsi, että Yhdysvaltain entisen presidentin Bill Clintonin aikakaudella Britannia vastaanotti kolme tällaista pyyntöä ja myönsi niistä kaksi. Straw kuitenkin myönsi, etteivät viranomaiset tarkasta sotilaslentoja.

Britannia ei voi myöskään todistaa, ettei kyseisiä lentoja olisi ikinä laskeutunut. Straw'n mukaan Britannia jatkaa asian tutkintaa. Oppositio ei vakuuttunut Straw'n ilmoituksesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme