Mainos
Mainos

Britannian hallitus esitteli kiistellyn terrorismilakinsa

Britannian hallitus joutui lieventämään esitystä jonkin verran sen alkuperäisestä versiosta.

Britannian hallitus on antanut kiistellyn lakiesityksen, joka lisäisi sisäministeriön valtaa terrorismista epäiltyjen etsinnöissä. Esitystä on vesitetty jonkin verran sen alkuperäisestä versiosta.

Sisäministeriö kaavaili alun perin, että terrorismista epäiltyjä voitaisiin määrätä kotiarestiin ilman oikeuden päätöstä. Suunnitelma joutui kuitenkin opposition hampaisiin, minkä takia sitä jouduttiin lieventämään.

Esityksen mukaan tuomarit saavat muun muassa sanoa sanansa, ennen kuin kotiarestista päätetään. Tämä lainkohta ei muutenkaan astuisi voimaan heti.

Sisäministeri Charles Clarke korosti, että ankarat toimet ovat välttämättömiä vastattaessa terrorismin uhkaan. Siitä ei ole epäilystäkään, että täällä ja ulkomailla on terroristeja, jotka haluavat hyökätä Britanniaa ja brittikohteita vastaan, hän sanoi parlamentin istunnossa.

Laki lisäisi muun muassa poliisin valtuuksia seurata epäiltyjä, joita ei saada oikeuden eteen. Vakavimmissa tapauksissa voitaisiin päätyä myös kotiarestiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme