Mainos
Mainos

Britannian kuuluisin bordellinpitäjä haudataan – Cynthia Paynen uskomaton tarina

"Tuleeko pappi pitsipöksyissä?"

Britanniaa kohtasi suruviesti 15.11.2015 Tuolloin tuli julkisuuteen tieto että rouva Cynthia Payne oli kuollut 82-vuotiaana. Paynen elämän tekee mielenkiintoiseksi hänen valitsemansa yrittäjyyden muoto, jota hän hoiti vuodesta 1974. Payne piti maankuulua bordellia. Tapauksesta kertovat useat brittiviestimet.

Osoite oli 32 Ambleside Avenue, Lontoo. Siellä oli edwardiaanista tyyliä ollut kaksikerroksinen yksityistalo pienellä puutarhalla ja Payne teki siitä yrityksensä tyyssijan. Bisnes toimi siten, että Payne myi vanhoja lounasseteleitä asiakkaille, joilla he pääsivät yläkertaan tyttöjen luokse. Tytöt ja asiakkaat tekivät sitten omat järjestelynsä. Paynen mukaan hän piti iltapäiväkutsuja.

Ennen puuhia teetä ja sämpylää

Paynen asiakkaat olivat järjestään yli 40-vuotiaita, täydellisesti käyttäytyviä herrasmiehiä. Palveluun kuului teetä ja sämpylä ennen puuhia ja vanhempien asiakkaiden kanssa kuppi virkistävää lihalientä niiden jälkeen. Teen saattoi tarjoilla entinen ilmavoimien lentäjä Robert Mitchell Smith, upseeriviiksiensä kanssa ranskalaiseksi palvelijattareksi pukeutuneena. Siivouksesta pitivät usein huolen orja Rodney ja orja Philip, alasti ja tyytyväisinä, koska heidän vaimonsa eivät alistaneet heitä tarpeeksi kotona.

Kun poliisi teki ratsian juuri ennen joulua 1978, talosta löytyi 53 asiakasta, joukossa pappeja, asianajajia, pankkiireja, yksi kansanedustaja ja yksi aatelinen. Monet olivat pukeutuneet alistettujen naisten asuihin ja pitseihin. Miehet eivät saaneet syytteitä ja naiset pakenivat. Payne sai puolentoista vuoden vankeustuomion 1980 joista lopulta suoritti neljä kuukautta.

"Keskeistä sosiaalista palvelua"

Paynea syytettiin bordellin pidosta ja prostituoitujen välittämisestä, kumpikin laittomuuksia. Payne itse sanoi tarjoavansa keskeistä sosiaalista palvelua. Payne myös piti todistettavasti hyvää huolta tytöistään. Britannian verovirastolle Payne oli pulma, koska lounassetelikauppa oli "moraalitonta tuloa" mutta veronalaista. Niinpä Payne sai vankilatuomion suorittamisen jälkeen jälkiveromätkyt.

Payne palasi liiketoimintaan ja joutui jälleen ratsatuksi vuonna 1986. Hänet kuitenkin vapautettiin ja hän siirtyi politiikkaan perustamallaan puolueella Payne and Pleasure Party paikallisvaaleissa 1988. Parlamenttipaikkaa ei kuitenkaan tullut mutta monet kansanedustajat kannattivat aloitetta bordellien laillistamisesta. Aloite kuitenkin kaatui. Vaikka prostituutio on edelleen laillista Britanniassa, bordellibisnes on hämärissä käsissä ja rikollisuus asiakkaiden asia.

Muistokirjoituksissa Britanniassa Paynen ammattinimike oli Madame. Hautajaisia odottaessa nimimerkki Elaine twiittasi kysymyksen siunaako pappi Paynen pitsisukkahousuissa ja nimimerkki Fourfoot vastasi uskovansa että pappi ottaa ne pois silkasta kunnioituksesta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme