Mainos
Mainos

Britannian Labour puoluekokouksessa

Britannian hallitsevan työväenpuolueen Labourin viisipäiväinen puoluekokous alkaa tänään Brightonissa. Yhdeksi puoluekokouksen kiistakysymykseksi on nousemassa pääministeri Tony Blairin ajama ehdotus Labourin järjestörakenteen uudistamisesta.

Puolueen rakenteen uudistaminen vahvistaisi pääministerinä toimivan Blairin asemaa ja vähentäisi ammattiliittojen sekä puolueen rivijäsenten vaikutusvaltaa Labourissa.

Uudistusten tarkoituksena on hillitä puoluekokouksen ja puoluehallituksen välistä valtakamppailua, joka vaikeutti Labourin hallitustyöskentelyä muun muassa edellisten työväenpuolueen pääministereiden Harold Wilsonin ja James Callaghanin hallituskaudella 1970-luvulla. Blairin mukaan uudistukset ovat välttämättömiä, mikäli Labour aikoo pysyä vallassa pidempään kuin yhden hallituskauden.

Puoluekokouksen asemaa puolustavat ammattiliitot ja Labourin rivijäsenet puolestaan korostavat, että Blairin ajamat uudistukset keskittäisivät kaiken vallan Labourin ministerijäsenten käsiin.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme