Mainos
Mainos

Britannian liberaalidemokraattien johtaja erosi – ”Huomasin olevani taas silmälläpidetty”

Britannian liberaalidemokraattien johtaja Tim Farron, 47, on eronnut tehtävästään. Farron julkaisi asiasta tiedotteen keskiviikkoiltana.

Farron sanoi, että hänellä on vaikeuksia elää samaan aikaan hartaana kristittynä ja poliittisena johtajana. Farron sanoi, että hänen olisi pitänyt käsitellä viisaammin kysymyksiä liittyen muun muassa homoseksuaalisuuteen vaalikampanjansa aikana.

Neljän lapsen isän johtama puolue otti positiivisen kannan samaa sukupuolta olevien liittoja kohtaan parlamenttivaalien kampanjan aikana. Farronilta kysyttiin useaan otteeseen viime viikkojen aikana, mikä hänen kantansa homoseksuaalisuuteen on. Kerta ei ollut ensimmäinen, sillä esimerkiksi vuonna 2015 häneltä kysyttiin, pitääkö hän homoseksuaalisuutta syntinä. Tuolloin hän antoi kiertelevän vastauksen.

Keskiviikkona Farron sanoi, että kysymykset peittivät alleen puolueen kampanjan.

– Heti vaalien alusta lähtien huomasin olevani taas silmälläpidetty, kun minulta kysyttiin asioista, jotka liittyvät uskooni. Tunsin syyllisyyttä siitä, että kysymykset veivät huomion kampanjaltamme, hän sanoi.

Farron vakuutti BBC:n mukaan, että hän astuu alas johtajan paikalta vapaaehtoisesti.

Liberaalidemokraatit saivat viime viikon Britannian parlamenttivaaleissa neljä lisäpaikkaa ja nostivat paikkamääränsä näin 14:ään.

Farron valittiin puolueen johtoon vuonna 2015 sen jälkeen, kun liberaalidemokraatit kokivat vaaleissa rökäletappion. Puolue menetti tuolloin peräti 48 paikkaa. Viime viikon tulosta pidettiinkin laajasti yllätyksenä, kuten myös Farronin nyt ilmoittamaa eroa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme