Mainos
Mainos

Britannian merkitys Suomen ulkomaankaupalle pienempi kuin EU-maille keskimäärin

Britannia ei ole enää yhtä tärkeä kauppakumppani Suomelle kuin aikaisemmin, käy ilmi Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan Valtioneuvoston kanslialle tekemästä selvityksestä. Projektin tavoitteena oli laatia perusselvitys taloussuhteista tausta-aineistona Britannian alkaville EU-eroneuvotteluille.

Selvityksessä kävi ilmi muun muassa se, että Britannian osuus Suomen tavaroiden ja palvelujen viennistä oli vuosina 2013-2014 keskimäärin 5,2 prosenttia. Britannian merkitys Suomen ulkomaankaupalle on hieman pienempi kuin EU- ja Efta-maille keskimäärin. Suomi vie Britanniaan enemmän tavaroita kuin tuo sieltä, palveluissa tilanne on päinvastoin.

Selvityksessä lisäksi ilmeni, että Suomen vienti Britanniaan painottuu välituotteisiin, tärkeimpiä vientitavaroita ovat metsä- ja kemianteollisuuden tuotteet.

Brexitin vaikutuksia on spekuloitu paljon jo aiemmin.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot