Mainos
Mainos

Britannian muslimikoteihin opas terrori-iskujen varalta

Britannian muslimeille jaettavan ohjekirjan julkaisemisesta päättäneet johtavat imaamit ovat huolissaan mahdollisten uusien terrori-iskujen aiheuttamista reaktioista muslimeja kohtaan.

Jokaiseen brittiläiseen muslimikotiin jaetaan ensi kuussa opas, jossa on ohjeita terrori-iskun varalta.

Sanomalehti Sunday Timesin mukaan oppaan nimi on "Tunne oikeutesi ja velvollisuutesi", ja sen on julkaissut Britannian muslimineuvosto.

Oppaan mukaan kaikesta mahdollisesta terroriin liittyvästä toiminnasta on ilmoitettava. Mahdollisen iskun jälkeen musliminaisia kehotetaan olemaan kulkematta yksin ulkona, jos he ovat pukeutuneet kaapuun tai huiviin. Lisäksi oppaassa muistutetaan muslimeja heidän oikeuksistaan, jos poliisi pysäyttää ja tutkii heidät kadulla tai kotioven taakse ilmestyy terrorisminvastaiseen tutkintaan erikoistuneita etsiviä.

Britanniassa asuu noin kaksi miljoonaa islaminuskoista. Oppaan julkaisemisesta ovat päättäneet johtavat imaamit, jotka ovat huolissaan al-Qaidan mahdollisten uusien terrori-iskujen aiheuttamista reaktioista muslimeja kohtaan.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme