Mainos
Mainos

Britannian opettajat huolissaan: Osa oppilaista ei saa syödäkseen

Britanniassa opettajat ovat huolissaan koululaisista, jotka eivät saa tarpeeksi ruokaa kotona ja koulun lomien aikana.

Yli 400 opettajalle tehdystä kyselystä ilmenee, että liki puolet vastanneista oli huolissaan oppilaista, jotka eivät kesälomansa aikana saa tarpeeksi syötävää. 49 prosenttia vastanneista sanoi, että uskoo osan oppilaista nälkiintyvän seitsemän viikon loman aikana siinä määrin, että se vaikuttaa oppilaiden mielenterveyteen. Kyselystä kertoo Independent.

Liverpoolissa järjestetyn opetusalan konferenssin osallistujat antoivat lausunnon, jossa vaaditaan päivittäistä ruokatarjoilua Britannian koululaisille myös lomien aikana.

Opettajat tuovat oppilaille ruokaa

Kyselystä ilmenee toisaalta myös, että kaikki lapset eivät saa kunnon aterioita edes kouluaikoina. Britanniassa ei ole yleistä ilmaista kouluruokailua. Maksutta kouluruuan saa, jos perheen tulot jäävät alle köyhyysrajan. Niukin naukin tulorajan yläpuolella sinnittelevien perheiden lapset eivät ole oikeutettuja ilmaiseen kouluruokaan, mutta heidän perheillään ei silti välttämättä ole varaa siihen.

15 prosenttia opettajakyselyyn vastanneista kertoi tuoneensa kouluihin omia eväitään antaakseen niitä oppilaille, jotka vaikuttavat nälkäisiltä. Lisäksi 15 prosenttia vastanneista kertoi usein tarjoutuneensa ostamaan oppilaalle kouluruuan.

– Nälän vaikutus oppimistuloksiin tunnetaan ja on järkyttävää, että tällä vuosituhannella osa oppilaista tulee yhä nälkäisinä kouluun ilman mahdollisuutta ostaa kouluruokaa, sanoo opettajien ja luennoitsijoiden liiton johtaja Mary Bousted.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme