Mainos
Mainos

Britannian pääministeri myönsi virheet Irakin sodassa

Britannian pääministeri Gordon Brown on puolustanut Irakin sotaan lähtöä. Brown pahoitteli kuitenkin ihmishenkien menetyksiä ja myönsi, että virheitäkin oli tehty.

- Kukaan ei halua lähteä sotaan, kukaan ei halua nähdä viattomien ihmisten kuolevan, kukaan ei halua vaarantaa sotilaiden henkeä -- kukaan ei halua tehdä tällaista päätöstä muuten kuin erittäin vakavassa tilanteessa, Brown sanoi sotaa tutkivalle komissiolle.

- Uskon, että teimme oikean päätöksen oikeista syistä.

Brown oli valtiovarainministeri, kun sota vuonna 2003 alkoi. Häntä on syytetty myös siitä, ettei hän myöntänyt tarpeeksi varoja joukkojen kunnolliseen varustamiseen. Irakissa kuolleiden 179 brittisotilaan omaisten mukaan tämä johti tarpeettomiin kuolemiin.

Brown kiisti kaiken pihistelyn komission edessä. Hänen mukaansa mistään varusteista tai sotilaallisista vaihtoehdoista ei luovuttu kustannusten takia.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme