Mainos
Mainos

Britannian pääministerin virka-asunnon pidetyin työntekijä tunnetaan laiskuudestaan – saa jatkaa pestissään Cameronin erottua

Britannian pääministerin virka-asunnon kenties pidetyin asukki saa jatkaa majailua Lontoon Downing Street 10:ssä senkin jälkeen, kun pääministeri David Cameron on eronnut pääministerin tehtävästä ja osa virka-asunnon asukkaista vaihtuu.

Virka-asunnon virallisen hiirenmetsästäjän pestiä pitää jatkossakin ruskean ja valkeankirjava Larry-kissa, joka aloitti tehtävässä vuonna 2011. Se saapui Downing Streetille löytöeläinkodista ja on sen jälkeen ollut vastuussa virka-asunnon tuholaistorjunnasta.

– Hän on valloittanut britannialaisten sydämet ja media onkin usein leiriytynyt (pääministerin virka-asunnon) etuoven edustalle. Kansalaiset puolestaan lähettävät hänelle lahjoja ja herkkuja päivittäin, Britannian hallituksen verkkosivuilla kerrotaan.

Larrylla on hiirten metsästämisen lisäksi myös muita tärkeitä tehtäviä.

– Larry viettää päivänsä toivottaen vieraita tervetulleeksi, suorittamalla turvajärjestelmien tarkastuksia ja testaamalla, kuinka virka-asunnon antiikkihuonekalut soveltuvat nokkaunien ottamiseen. 

Larry on ollut irtisanomisuhan alla

Britannian hallituksen palvelussa virallisesti työskentelevä Larry ei ole kuitenkaan aina hoitanut tehtäviään kiitettävästi. Vuonna 2012 brittilehdet uutisoivat Larryn saaneen potkut päähiirensaalistajan tehtävästään.

Hiirentappajaksi hankittu Larry on tullut tunnetuksi rauhallisesta luonteestaan, eikä hiirien saalistus ole aina ollut sen lempipuuhaa.

Brittilehtien mukaan irtisanomispäätös varmistui, kun David Cameron oli löytänyt Larryn nukkumasta tuolistaan samaan aikaan, kun hiiri juoksi huoneen lattian poikki.

Cameron oli yrittänyt herätellä Larrya ja patistaa sitä töihin, mutta kissa tyytyi vain raottamaan silmäänsä ennen kuin se jatkoi nokosiaan.

Samaan aikaan Cameronin uutisoitiin kutsuneen valtiovarainministeri George Osbornen Freya-kissan hoitamaan myös pääministerin residenssin tuholaistorjunnan.

Pääministeri kuitenkin ilmeisesti pyörsi irtisanomispäätöksen, sillä ainakin vielä toistaiseksi Larry listataan Britannian hallituksen verkkosivuilla pääministerin kanslian johtavaksi hiirenmetsästäjäksi.

Sivustolla tosin todetaan, että Larry on ollut talon hiiriongelman ratkaisussa toistaiseksi lähinnä "taktisessa suunnitteluvaiheessa".

Kaikesta huolimatta Larry palvelee jatkossa myös Britannian pääministerin virkaan astuvaa Theresa Mayta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme