Mainos
Mainos

Britannian pienituloisilla ei ole varaa kavahtaa lihakohua

Pienituloisilla briteillä ei ole varaa muuttaa ruokavaliotaan hevosenlihaskandaalin takia, sanoo ruokapolitiikan professori Tim Lang London Cityn yliopistosta.

Nopeasti kallistuva ruoan hinta koettelee brittikuluttajien kukkaroa, ja moni on tottunut turvautumaan marketeissa halvalla myytäviin valmisruokiin. Einesten kulutus on noussut taantumavuosina selvästi.

Tim Langin mukaan hevosenlihakohun vaikutukset kuluttajiin riippuvat täysin siitä, mistä yhteiskuntaluokasta puhutaan.

– Britannia on syvästi jakaantunut luokkayhteiskunta: Rikkaiden tulotaso on noussut viime vuosikymmeninä rajusti, ja samaan aikaan köyhät ovat yhä enemmän ahdingossa. Ne ovat köyhiä, jotka ostavat hevosburgereita, Lang sanoo.

Tutkimusyhtiö Kantarin kyselyn mukaan reilu kolmannes briteistä kavahtaa lihajalosteita kohun takia. Liki puolet vastaajista arvioi, että kohu ei vaikuta mitenkään ostosvalintoihin. Kyselyyn vastasi viime viikolla yli 6000 aikuista.

Eurooppaa ravisteleva lihaskandaali sai alkunsa viime kuussa, kun Britanniassa ja Irlannissa myytävistä pakastehampurilaisista paljastui merkintöjen vastaisesti hevosenlihaa.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme