Mainos
Mainos

Poliisi on pidättänyt 12 ihmistä Lontoon iskujen tutkinnassa – parikymmentä haavoittuneista kriittisessä tilassa

Britannian poliisi on pidättänyt 12 ihmistä viimeöisten terrori-iskujen tutkinnassa. Pidätykset tehtiin Barkingissa Lontoon itäosassa.

Poliisin mukaan viranomaisten etsinnät useassa osoitteessa Barkingissa jatkuvat edelleen.

Seitsemän ihmistä kuoli ja 48 haavoittui, kun kolme miestä ajoi pakettiautolla jalankulkijoiden päälle ja puukotti ihmisiä Lontoossa.

Näin Lontoon hyökkäykseen on reagoitu:

– Ranskan presidentti Emmanuel Macron Twitterissä: Tämän uuden tragedian myötä Ranska on enemmän kuin koskaan Britannian tukena. Ajatukseni ovat uhrien ja heidän rakkaidensa luona.
– Liittokansleri Angela Merkel: Suru ja kauhu – mutta myös määrätietoisuus – ovat yhdistäneet meidät tänään yli rajojen.
– EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker: Tiedän, että Lontoon asukkaat jatkavat elämäänsä rohkeasti, aivan kuten Manchesterin asukkaat osoittivat tekevänsä niin vähän aikaa sitten.
– Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Twitterissä: Olen järkyttynyt ja surullinen Lontoon uutisista. Tuomitsen hyökkäykset voimakkaasti. Ajatuksemme ovat niiden luona, joita hyökkäykset koskettavat.
– Ulkoministeri Timo Soini (ps.) ulkoministeriön Twitterissä: Surullisia uutisia Lontoosta. Tuomitsen voimakkaasti nämä pahantahtoiset iskut. Syvimmät osanottoni kaikille, joita isku koskettaa.
– Presidentti Sauli Niinistö: Suomi tuomitsee Lontoon järkyttävän iskun sekä kaiken terrorismin ja ääriliikehdinnän jyrkästi. Emme taivu emmekä turru toistuvienkaan terroritekojen edessä, sillä demokratia ja vapaus ovat vihaa vahvempia voimia.

BBC:n mukaan haavoittuneista noin 20 on kriittisessä tilassa. Ranskan ulkoministerin mukaan yksi kuolonuhreista oli Ranskan kansalainen. Lisäksi seitsemän ranskalaista on sairaalahoidossa. Yksi ranskalainen on edelleen kateissa.

Aikaisemmin kerrottiin, että myös ainakin yksi australialainen loukkaantui hyökkäyksessä. Myös poliisit saivat vammoja.

Suomen ulkoministeriön mukaan ei ole tullut tietoa, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

– He puukottivat kaikkia. He juoksivat ympäriinsä ja karjuivat: Allahin puolesta, kertoi Geraldiksi esittäytynyt mies yleisradioyhtiö BBC:lle.

– Näin kun pakettiauto ajoi ihmisten päälle. Kun miehet tulivat ulos autosta, luulin, että he aikovat auttaa uhreja, mutta sen sijaan he alkoivat hakata ja potkia heitä ja vetivät esiin veitset, jatkoi paikalla ollut Eric -niminen mies.

Poliisi ei ole kertonut julkisuuteen yksityiskohtia epäillyistä ja selvittää yhä, oliko kolmikolla rikoskumppaneja.

Hyökkäjien taustat ovat toistaiseksi pimennossa. Pääministeri Mayn mukaan iskun taustalla vaikutti kuitenkin islamistinen ideologia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme