Mainos
Mainos

Britannian poliisi tutkii moskeijan tuhopolttoyritystä

Poliisi suhtautui tuhopolttoyritykseen erittäin vakavasti. Sen pelätään olevan kostoisku Lontoossa torstaina tehdyille pommi-iskuille.

Toistaiseksi tuntemattomat tuhopolttajat sytyttivät moskeijan tuleen illalla Birkenheadissa Luoteis-Englannissa.

Paikallisen poliisin mukaan moskeija oli sytytyshetkellä tyhjillään. Yksi ihminen sai lieviä vammoja savun hengittämisestä ja moskeijan ovi vaurioitui palossa.

Poliisi suhtautui yritykseen erittäin vakavasti. Sen pelätään olleen kosto Lontoossa torstaina tehdyistä pommi-iskuista Moskeijan edustaja korosti lausunnossaan, että islamilla ei ole mitään tekemistä "niiden pelkureiden kanssa, jotka tappoivat viattomia ihmisiä".

Monet Britannian muslimeista ovat jo tuominneet Lontoon iskut ja ilmaisseet solidaarisuutensa iskujen uhreille. Muun muassa Muslimit rauhan puolesta -niminen ryhmittymä järjesti muistotilaisuuden uhreille ja vei kukkia St. Maryn sairaalan ulkopuolelle Paddingtonissa.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme