Mainos
Mainos

Poliisilla vahva käsitys, mistä osat Manchesterin pommiin tulivat – lisää epäiltyjä vapautettiin

Britannian poliisin mukaan heillä on vahva käsitys siitä, mistä Manchesterin itsemurhaiskussa käytetty pommi oli rakennettu ja mistä osat siihen tulivat.

Poliisi uskoo tutkimusten perusteella, että iskun tekijäksi nimetty Salman Abedi hankki suurimman osan keskeisistä osista itse. Poliisin käsityksen mukaan Abedi myös pitkälti liikkui ja toimi yksin iskua edeltävinä päivinä.

– Oli elintärkeää varmistaa, ettei hän ollut osa laajempaa terroriverkostoa, emmekä pysty vielä rajaamaan tämän mahdollisuutta pois, Britannian poliisin terrorismin vastaisen yksikön edustaja sanoi tiedotteessa.

Poliisi pyrkii edelleen selvittämään, miksi Abedi palasi toistuvasti takaisin Wilmslow-nimiselle tielle. Lisäksi poliisi etsii edelleen sinistä matkalaukkua, joka Abedilla tiedetään valvontakameroiden perusteella olleen käytössä.

Tiedotteessa myös kerrotaan, että poliisi vapautti tiistaina kolme pidätetyistä ilman syytteitä. Vapautetuista miehistä yksi on 20-vuotias, toinen 24-vuotias ja kolmas 37-vuotias. Manchesterin tutkintaan liittyen on edelleen pidätettynä kolmetoista ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Yksitoista heistä on Britannian poliisin hoteissa. Abedin veli ja isä pidätettiin puolestaan Libyassa.

Amerikkalaisen poptähden Ariana Granden konserttiin tehdyssä iskussa viime viikon maanantaina kuoli 22 ja haavoittui yli sata ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme