Mainos
Mainos

Britannian puolustusministeri on eronnut tehtävästään – ministeri asetti käden naistoimittajan polvelle

Britannian puolustusministeri Michael Fallon on eronnut tehtävästään.

Eroa on perusteltu Fallonin käytöksellä. Fallon on pyytänyt aiemmin tällä viikolla anteeksi käden asettamista naistoimittajan polvelle 15 vuotta sitten.

Tapauksesta uutisoitiin aiemmin tällä viikolla ja Fallonin edustaja kertoi, että ministeri pahoittelee tapahtunutta.

Hollywoodin tuottaja Harvey Weinsteinin ahdistelusyytösten innoittamana useat ovat jakaneet omia kokemuksiaan ihmisten epäasiallisesta käytöksestä.

Pääministeri Theresa May sanoi arvostavansa Fallonin näyttämää esimerkkiä. May on vaatinut, että parlamentin jäseniä koskevia käyttäytymissääntöjä kiristetään, koska parlamentissa on tullut esiin väitteitä ahdistelusta.

Fallon sanoi, että hänen käytöksensä ei ole ollut Britannian asevoimien edellyttämää tasoa.

– Viime päivinä on tullut esiin useita väitteitä parlamentaarikoista, mukaan lukien joitakin omaan menneeseen käytökseeni liittyen, hän sanoi erokirjeessään.

– Monet väitteistä ovat olleet valheellisia, mutta hyväksyn sen, että menneisyydessä en ole yltänyt niihin korkeisiin vaatimuksiin, joita edellytämme asevoimissa, jota minulla on kunnia edustaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme