Mainos
Mainos

Britannian radikaali muslimijohtaja ennusti uusia terrori-iskuja

Britanniassa asuva radikaali muslimijohtaja sheikki Omar Bakri Mohammed ennakoi vain tunteja ennen Lontoon eilisiä pommi-iskuja, että maa kokee vielä uusia hyökkäyksiä.

Sanomalehti New York Timesin mukaan radikaali muslimijohtaja sheikki Omar Bakri Mohammed kertoi myöhään keskiviikkona antamassaan puhelinhaastattelussa, että ellei Britannia vedä joukkojaan Irakista, tapahtuu todennäköisesti lisää iskuja.

Sheikki on tunnettu räväköistä lausunnoistaan. Hän julisti tammikuussa internetissä, että islam ja Britannia ovat sodassa keskenään ja Britanniasta on tullut sotatanner. Hän myös yllytti kannattajiaan ryhtymään terroristeiksi.

Syyrialaissyntyinen Bakri Mohammad sai turvapaikan Britanniasta vuonna 1986, mutta viranomaiset harkitsevat paraikaa hänen karkottamistaan. New York Timesille sheikki sanoi suunnittelevansa lähtöä itsekin, koska hän ei enää tunne maata kodikseen.

-He haluavat karkottaa minut, olkoon niin. He haluavat pidättää minut, olkoon niin, hän sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme