Mainos
Mainos

Britannian tv-viranomaisen ja venäläisen kanavan välille puhkeamassa kiista – päätoimittaja vitsaili jopa Skripalin kuolleesta kissasta

Britannian televisioviranomainen kertoi tänään aloittaneensa seitsemän tutkimusselvitystä siitä, rikkoiko venäläinen tv-kanava RT (Russia Today) sääntöjä puolueellisuudesta lähetyksissään.

Selvitys on närkästyttänyt tv-kanavaa ja saanut jopa maan ulkoministerin varoittamaan brittimedian karkottamisesta.

Britannian televisioviranomainen Ofcom kertoo aloittaneensa selvityksen siitä, rikkoiko RT Ofcomin sääntöjä puolueellisuudesta Salisburyn myrkkyiskun jälkeen.

Britannia on julkisesti syyttänyt Venäjää Salisburyn hermomyrkkyiskusta, jossa entinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja tämän tytär Julia Skripal yritettiin myrkyttää hermomyrkyllä. Venäjä on julkisesti kiistänyt osallisuutensa iskuun.

RT on venäläinen, valtiorahoitteinen tv-kanava, joka lähettää materiaaliaan myös kansainvälisesti.

RT voi menettää luvan televisiokanavaansa

Ofcomin tarkastaja varoitti, että RT saattaisi menettää luvan televisiolähetykseensä, mikäli ne eivät läpäise Ofcomin tekemää selvitystä.

– Salisburyn tapahtumien jälkeen olemme havainneet, että kanavalla on nähty paljon materiaalia, joka on mahdollisesti Ofcomin sääntöjen vastaista, Ofcom kommentoi.

Ofcomin mukaan ennen Salisburyn hermomyrkkyiskua RT:n tuottamassa materiaalissa ei ole ollut moitittavaa.

Päätoimittajan sutkautus: Se emme olleet me!

Tapaus on kuumentanut tunteita Venäjällä. Televisiokanava kiistää julkilausunnossaan syytökset siitä, että sen journalistinen linja olisi muuttunut hermomyrkkyiskun jälkeen.  

Jopa Venäjän ulkoministeriö varoitti, että mikäli Britannia sulkee RT:n kanavan, brittimedia ei saa enää toimia maassa.

Televisiokanavan päätoimittaja kertoi Twitterissä kanavaan liittyvästä tutkinnasta ja perään vitsaili olevansa syytön myrkkyiskun vuoksi lopetetun Sergei Skripalin kissan kuolemaan.

– Vastaan välittömästi: Kissa, se emme olleet me! Päätoimittaja Margarita Simonjan sanoi päivityksessä.

Media kertoi hiljattain, että myös Sergei Skripalin lemmikit kuolivat myrkkyiskun seurauksena. Asunnosta löydettiin kaksi kuollutta marsua sekä henkisesti niin järkyttynyt kissa, että brittiviranomaiset päättivät lopettaa sen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme