Mainos
Mainos

Britannian työväenpuolue haluaa kansanäänestyksen Emusta

Oppositiossa oleva Britannian työväenpuolue järjestää kansanäänestyksen Euroopan talous- ja rahaliitosta Emusta, jos se nousee voittajaksi ensi kevään vaaleissa ja pääsee muodostamaan hallituksen. Asiasta kertoi työväenpuolueen varjohallituksen valtiovarainministeri Gordon Brown Independent -lehdelle.

Työväenpuolueen vaalivoittoa pidetään todennäköisenä, sillä tuoreimpien mielipidemittausten mukaan etumatkaa konservatiiveihin on noin 20 prosenttiyksikköä. Gordon Brownin mukaan yhteisvaluuttaan osallistumisen on palveltava Britannian etuja. Hän kuitenkin korosti, että jättäytyminen Emun ulkopuolelle sisältää vaaroja.
-Näyttää selvältä, että Emu toteutuu suunnitellulla tavalla. Jos Britannia jättäytyy ulkopuolelle, kustannukset voivat olla huomattavat, Brown arvioi.

Työväenpuolue asettui kannanotollaan yhteisille linjoille valtaapitävien konservatiivien kanssa. Pääministeri John Major ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna, että Emuun menosta on järjestettävä kansanäänestys.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme