Mainos
Mainos

Britannian ulkoministerin sukukylä Turkissa on innoissaan: "Olisimme valmiita uhraamaan lampaita hänen kunniakseen"

Anatolian sydämessä pääkaupunki Ankaran pohjoispuolella on kylä, josta Britannian ulkoministerin Boris Johsonin suvun turkkilaishaara on kotoisin. Middle East Eye -lehti kävi siellä Johnsonin Turkin-vierailun alla.

Kalfat on kylä, josta lähti maailmalle Johnsonin isäpuoleinen isoisoisä Ali Kemal, tekemään uraa politiikassa ja vasta muotoutuvassa Turkin tasavallassa.

Kalfatilaiset on ylpeitä poikansa saavutuksista ja ylpeys ulottuu ilman muuta myös Johnsoniin asti. Johnson on parhaillaan vierailulla Turkissa, mutta ei ole suunnitellut käyntiä Kalfatiin.

– Olisimme valmiita uhraamaan useita lampaita hänen kunniakseen. Päällystäisimme tiemme uudestaan ja maalaisimme talomme, sanoo kylänvanhin Adem Karaagac.

– Kaikki täällä ovat jollain lailla sukua toisilleen ja monet ovat vaaleita kuten Boris. Vaimonikin on jotain sukua hänelle, Karagaac jatkaa.

Vanhat kuittailut eivät haittaa

Johnson herätti aiemmin närää Turkissa, kun Britannian Brexit-väittely oli kuumimmillaan. Johnson maalaili uhkakuvaa, jossa miljoonat turkkilaiset muuttaisivat Britanniaan, jos Britannia pysyisi EU:ssa.


Johnson myös kirjoitti Turkin presidentinstä Recep Tayip Erdoganista palkitun pilkkarunon, mutta tapaa presidentin nyt ulkoministerin ominaisuudessa.

– Tottakai Boris on tervetullut, vaikka hän sanoi noita onnettomia asioita, sanoo opiskelija Yusuf Sekerci. Johnson on myös ilmaissut tukensa Turkissa kielletylle kurdijärjestölle PKK:lle.

– Hänet laitettiin sanomaan asioita. Britit ovat hyviä sellaisissa poliittisissa peleissä, analysoi Karaagac.

– Hänestä tulisi hyvä pääministeri, Karagaac summaa.

Johnsonin isä Stanley Johnson vieraili Kalfatin kylässä 2008.

– Uhrasimme lampaan ja meillä oli oikein mukava päivä, Karaagac muistelee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme