Mainos
Mainos

Britannian vaaleja lykätään

Pääministeri Tony Blair ilmoittaa, että Britannian vaaleja siirretään yli kuukaudella. Vaalien piti olla 3. toukokuuta, mutta nyt ne pidetäänkin kesäkuun 7. päivänä.

Vaaleja lykätään suu- ja sorkkatautiskandaalin takia ja pääministeri Blairin tavoitteena on saada tilanne rauhoittumaan kesäkuuhun mennessä.

Blairin mukaan maan kansallisten intressien vuoksi vaalien lykkääminen on järkevää, vaikka hän onkin aiemmin varoittanut, että viivästys saattaa aiheuttaa hallaan turismille. Kyseessä on ensimmäinen kerta Toisen Maailmansodan jälkeen, kun Britannia lykkää vaaleja. Kunnallisvaalien siirtäminen merkitsee myös parlamenttivaalien siirtymistä, koska vaalit on tarkoitus pitää samana päivänä.

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan 60 prosenttia briteistä kannattaa vaalien siirtämistä. Samassa kyselyssä Blairin työväenpuoluetta kannatti 48 prosenttia ja konservatiiveja 32 prosenttia vastaajista.
(AFP-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme