Mainos
Mainos

Britannian valtiovarainministeri: Ei enää lisää päätäntävaltaa EU:lle

Britannian valtiovarainministerin George Osbornen mielestä Britannia ei voi antaa enää yhtään lisää päätäntävaltaansa Euroopan unionille.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, joka viittaa käsiinsä saamaan katkelmaan Osbornen puheesta. Hän puhuu Britannian ja EU:n suhteesta hallitus- ja yritysjohdolle tänään Berliinissä.

Osbornen mielestä saarivaltiolla pitäisi olla myös jonkinlainen laillinen suoja sen takaamiseksi, etteivät euroalueen jäsenet pysty vahingoittamaan Britanniaa.

– EU:n tulee taata, ettei euromaiden integroituminen vahingoita muiden maiden intressejä, puheessa sanotaan.

Osborne pelkää, että euroalueen lähentyminen entisestään jättäisi Lontoon paitsioon taloudellisessa päätöksenteossa, mikä vaikuttaisi maan pankkisektoriin. 

Puheen mukaan Osborne aikoo myös sanoa, etteivät britit enää halua yhtään nykyistä lähemmäksi EU:ta. Sanavalinnat ovat häneltä ennenkuulumattoman jyrkkiä.

Osbornea pidetään vahvimpana vaihtoehtona Britannian pääministeriksi David Cameronin jälkeen. Cameron on kertonut haluavansa pysyä vallassa vuoteen 2020 asti.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot