Mainos
Mainos

Britanniassa äänestetään parlamenttivaaleissa

Mielipidekyselyt povaavat pääministeri Tony Blairille kolmatta kautta. Ovensuukyselyiden tuloksia odotetaan puoliltaöin Suomen aikaa.

Britannian parlamenttivaalien äänestys on parhaillaan käynnissä. Vaalihuoneistot avautuivat kello 9 Suomen aikaa ja ne sulkeutuvat puoliltaöin.

Useimpien mielipidemittausten mukaan pääministeri Tony Blair jatkaa kolmannelle kaudelle, mutta työväenpuolueen enemmistö hupenee alahuoneessa.

Tällä viikolla julkaistuissa kyselyissä Blairin luotsaamalle työväenpuolueelle on luvattu noin 40 prosentin äänisaalista ja Michael Howardin luotsaamille konservatiiveille 30-36:ta prosenttia. Monet haastatelluista ovat olleet kuitenkin epävarmoja kannastaan.

Äänestysvilkkauden toivotaan nousevan korkeammaksi kuin vuonna 2001, jolloin vain vajaat 60 prosenttia äänioikeutetuista vaivautui uurnille. Vaaleissa valitaan edustajat 646-paikkaiseen alahuoneeseen.

Vaalihuoneistot avautuvat kello yhdeksältä Suomen aikaa ja sulkeutuvat puoliltaöin, jolloin odotetaan myös ovensuukyselyiden tuloksia. Viralliset tulokset saadaan vasta huomenna.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 05.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme