Mainos
Mainos

Britanniassa ensi kerran H5N1-tapaus

Aiemmin H5N1-virusta on tavattu kolmestatoista Euroopan unionin jäsenmaasta.

Britannian viranomaiset ovat vahvistaneet, että Skotlannista löytyneellä kuolleella joutsenella oli ihmiselle vaarallinen H5N1-virus. Tämä on ensi kerta, kun tätä virustyyppiä on löydetty Britanniasta.

Britannian viranomaiset vakuuttivat, ettei tapaus anna aihetta suureen huoleen. - Ihmisillä on suuremmat mahdollisuudet voittaa lotossa kuin saada lintuinfluenssatartunta, selitti tohtori Jim Robertson Britannian biologisesta valvontavirastosta.

Aiemmin H5N1-virusta on tavattu kolmestatoista Euroopan unionin jäsenmaasta.

Joutsenen osittain syöty ruumis löytyi viime viikolla Fifen alueelta Itä-Skotlannista. Skotlannin eläinlääkintäviranomaisten mukaan tiedossa ei ole, oliko kuollut joutsen muuttolintu vaiko paikallista kantaa. Löytöpaikan ympärille on luotu kolmen kilometrin säteinen suojavyöhyke ja kymmenen kilometrin säteinen tarkkailuvyöhyke.

Eläinlääkintäviranomaiset korostivat myös, että kunnolla valmistetut siipikarjaruuat ovat ehdottoman turvallisia syödä,

Runsaat sata ihmistä, pääasiassa Aasiassa, on menehtynyt lintuinfluenssaan maailmanlaajuisesti vuoden 2003 jälkeen. Kaikki ovat saaneet taudin eläimistä. Tutkijat pelkäävät kuitenkin, että virus saattaa muuttua ihmisestä toiseen tarttuvaksi. Tämä voisi saada aikaan maailmanlaajuisen epidemian, pandemian.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme