Mainos
Mainos

Britanniassa evakuoitu satoja tulvavesien keskeltä

Sadat ihmiset ovat paenneet tulvien tieltä Britanniassa. Luoteis-Englannissa asukkaita on kuljetettu turvaan pelastusveneillä ja ilmavoimien helikoptereilla.

Rankkasateiden nostattamat tulvat ovat vaatineet ainakin yhden uhrin. 44-vuotias poliisi sai surmansa, kun silta, jolta hän oli ohjaamassa liikennettä pois, romahti.

Viranomaiset arvioivat, että rankkasateet olivat paikoin voimakkaimpia tuhanteen vuoteen. Britannian ilmatieteen laitos kertoo, että joillain alueilla oli satanut yhdessä päivässä koko marraskuun sademäärä.

Veden saartamia koteja on evakuoitu muun muassa Lake Districtin vuori- ja järvialueella. Cockermouthin kaupungissa tulvavesi on noussut yli 2,5 metriin.

- Näitä tulvia on kuvailtu raamatullisiksi. Siitä saa jo jonkinlaisen käsityksen tuhojen laajuudesta, sanoo pohjoisenglantilainen kansanedustaja Tony Cunningham.

Pohjois-Englannissa useat tiet ovat poikki. Rankkasateet ovat piiskanneet myös Skotlantia ja Walesia. Sateiden ennustetaan jatkuvan huomenna.

Katso Anette Latva-Piikkilän raportti Skotlannista

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme