Mainos
Mainos

Britanniassa kaksi uutta polonium-havaintoa

Havainnot liittyvät entisen venäläisagentin Aleksandr Litvinenkon murhaan. Britannian poliisi ei ole kertonut viime aikoina murhatutkimusten tilasta.

Britanniassa kahdesta ihmisestä on tavattu myrkyllistä radioaktiivista polonium-210:tä, maan terveysvirasto HPA kertoo.

Havainnot liittyvät entisen venäläisagentin Aleksandr Litvinenkon murhaan marraskuun lopussa. Litvinenko myrkytettiin poloniumilla.

Poloniumia on tavattu aiemmin kymmenestä ihmisestä, jotka olivat olleet jollakin tavalla kytköksissä Litvinenkon tai tämän yhteyshenkilöiden liikkeisiin. Nyt poloniumia on tavattu yhdestä henkilöstä, joka kävi marraskuun alussa baarissa, missä Litvinenko tapasi venäläistuttujaan vain tunteja ennen sairastumistaan. Toinen uusi havainto koskee työntekijää hotellissa, jossa poliisi on myös tehnyt Litvinenkon murhaan liittyviä tutkimuksia.

HPA:n mukaan kukaan poloniumia saanut sivullinen ei ole vaarassa sairastua heti eikä heidän sairastumisriskinsä uskota kasvavan merkittävästi tulevaisuudessakaan. Britannian poliisi ei ole kertonut viime aikoina murhatutkimusten tilasta.

Venäjä on tyrmännyt Litvinenkon syytökset maan johdon sekaantumisesta hänen murhaansa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme