Mainos
Mainos

Britanniassa kärsitään poikkeuksellisesta kuivuudesta

Britannian eteläosissa kärsitään poikkeuksellisesta kuivuudesta. Tutkijoiden mukaan siitä on syyttäminen tavallista vähäsateisempia ja lämpimämpiä kevätsäitä.

Englannissa ja Walesissa satoi maalis-huhtikuussa vähiten sitten vuoden 1938. Joillakin alueilla yhtä pieniä sademääriä on mitattu viimeksi yli 100 vuotta sitten.

Huhtikuu oli paitsi vähäsateinen myös ennätyslämmin. Säätutkijoiden mukaan yhtä lämmintä huhtikuuta ei ole Britanniassa nähty sitten tilastoinnin aloittamisen. Kuun keskilämpötila kapusi 10,7 asteeseen.

Tutkijat ovat huolissaan, koska joidenkin jokien virtaamat ovat jo laskeneet samalle tasolle kuin vuonna 1976, jolloin Britanniaa koetteli maan historian pahimpana pidetty kuivuus.

Kuivuus hankaloittaa jo maanviljelyä. Englannissa, Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa on myös syttynyt harvinaisia maastopaloja.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme