Mainos
Mainos

Britanniassa kohistaan yo-kirjoitusten arvosanoista

Britanniassa on noussut kova kohu ylioppilastutkinnon tasosta. Tuhannet nuoret ja heidän opettajansa ovat sitä mieltä, että arvosanoja on keinotekoisesti painettu alas, jotta tutkinto pysyisi vaativan maineessa.

Britanniassa on tänä syksynä noussut ylioppilaskirjoituksista suuri meteli, kun tuhannet kiitettäviä arvosanoja kouluissa ansainneet ovat saaneet jostain ylioppilaskokeen osasta hylätyn arvosanan. Se on vienyt monelta mahdollisuuden päästä yliopistoon tai ainakin pakottanut heidät tyytymään opiskelupaikkaan, joka ei ollut toivelistalla ensimmäisenä.

Opettajien mielestä monien erinomaisten oppilaiden tuloksia on pudotettu, jotta ylioppilaskirjoitusten arvovalta ei kärsisi liian hyvistä arvosanoista. Kohun seurauksena opetusministeriö määräsi kaikki kiistanalaiset kymmenet tuhannet arvosanat tarkastettavaksi, mutta vaikka tulos paranisikin, se ei välttämättä takaa ylioppilaalle sitä paikkaa yliopistossa, mikä hänelle oikeasti kuuluisi.

- Yliopistoilla on fyysiset rajoitukset sille, kuinka monta opiskelijaa ne voivat ottaa. Joidenkin ylioppilaiden arvosanat voivat nousta, mutta heidän alunperin valitsemallaan yliopistolla ei välttämättä ole tilaa heille luentosaleissa tai asuntoloissa, sanoo Birminghamin yliopiston lehtori Nigel Gates.

Yksi syy ylioppilaskirjoitussotkuun löytyy parlamentista. Hallitus ja oppositio ovat kumpikin kärkkäästi yrittäneet kerätä irtopisteitä koulutuspolitiikalla. Arvosanojen määräytyminen on ollut enemmän kiinni poliittisista suhdanteista kuin todellisesta osaamisesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme