Mainos
Mainos

Britanniassa kohutaan poliisin otteista mielenosoituksessa

Britanniassa on kohuttu tavasta, jolla poliisi hajotti lukukausimaksuja vastustaneen opiskelijamielenosoituksen Lontoossa. Mielenosoittajien mukaan poliisit pitivät ihmisiä tuntikausia saarrettuina kylmässä ja ilman ruokaa.

Eilisiltainen protesti äityi väkivaltaiseksi, kun osa mielenosoittajista ryhtyi rikkomaan ikkunoita ja sytyttämään tulipaloja. Myös yksi poliisiauto rikottiin. Seitsemän poliisia ja 15 mielenosoittajaa loukkaantui, minkä lisäksi 35 ihmistä pidätettiin.

Tilanteen rauhoittaakseen poliisit saartoivat mielenosoittajat ja päästivät ihmisiä yksi kerrallaan ulos saartorenkaasta.

- Lontoon poliisin toiminta oli käsittämätöntä. Olimme jumissa kuusi tuntia 13-, 14- ja 15-vuotiaiden lasten kanssa, kertoi yksi mielenosoittajista.

Lontoon poliisikomentaja Paul Stephenson puolusti poliisin toimintaa ja sanoi, että sillä vältettiin laajemmat levottomuudet.

Opiskelijat vastustavat hallituksen suunnitelmia kolminkertaistaa yliopistojen maksut. Lisää mielenosoituksia on luvassa ensi viikolla.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme