Mainos
Mainos

Parlamentin alahuone päättää brexitistä – "Pahin painajainen on..."

Britanniassa parlamentin alahuone päättää tänään hallituksen brexit-lakiesityksen käsittelyn. Alahuone äänestää lakiesityksestä illalla. Edustajien odotetaan hyväksyvän esityksen.

Alahuoneesta lakiesitys menee vielä parlamentin ylähuoneeseen, missä käsittely alkaa vajaan parin viikon kuluttua.

Lakiesityksen lopullisen hyväksymisen jälkeen brittihallitus voi käynnistää neuvottelut EU:sta eroamiseksi. Pääministeri Theresa May on ilmoittanut haluavansa käynnistää neuvotteluprosessin maaliskuun loppuun mennessä.

Brexit-ministerin David Jonesin mukaan nyt käsitellyn ehdotuksen hylkäämisellä olisi karut seuraukset.

– Tämä on merkittävä äänestys. Valinta tehdään siitä, jätetäänkö Euroopan unioni neuvotellulla sopimuksella vai ei, sanoo Jones.

Mielessä jo pahin painajainen 

May kertoi viime kuussa pitämässään puheessa, että Britannia ottaa kovan linjan tulossa oleviin brexit-neuvotteluihin. Britannia ei hänen mukaansa voi jäädä osaksi EU:n sisämarkkinoita, koska haluaa kontrolloida EU-kansalaisten tuloa Britanniaan. 

Huoli pääsystä mantereen markkinoille on heikentänyt puntaa suhteessa dollariin.

Moni lainsäätäjä epäilee jo, että maan lähtemisestä EU:sta sekä kauppasopimuksesta päästäisiin sopuun kahden vuoden ajassa.

Brexit-ministeri Jones on vakuuttanut uskovansa sovun syntymiseen kummassakin asiassa. Hän on sanonut kuitenkin, että jos sopimusta ei synny, Britannia nojaa maailmankauppajärjestö WTO:n sääntöihin kaupankäynnissä EU:n kanssa.

Työväenpuolueen edustaja Chris Leslie maalaili piruja seinille.

– Pahin painajainen on, että lähdemme EU:sta ilman sopimusta ja kauppa estyy Euroopan kanssa, eikä parlamentilla ole sananvaltaa mihinkään.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme