Mainos
Mainos

Britanniassa sopu lehdistön itsesääntelystä – lehdistönvapaus ei vaarannu

Britanniassa on päästy sopuun uudenlaisesta lehdistön säätelystä. Kolmen pääpuolueen mukaan neuvottelut johtivat osapuolia miellyttävään ratkaisuun.

Uudistus ei vaaranna lehdistönvapautta, poliitikot vakuuttivat. Sen myötä perustetaan uusi lehdistöä sääntelevä elin, ja sen nimissä voidaan määrätä jopa miljoonan punnan sakkoja.

Järjestelmä on vapaaehtoinen, mutta mukaan tuleville medioille on luvassa kannustinpalkkioita.

– Mitä olemme halunneet välttää, ja minkä olemme välttäneet, on lehdistölaki, Britannian pääministeri David Cameron sanoi tyytyväisenä BBC:lle.

Sananvapausryhmä Index on Speech lyttäsi päätöksen ja sanoi päivän olevan "surullinen lehdistönvapaudelle."

Hallitukselle kerääntyi paineita kiristää lehdistön säätelyä, kun pääministeri David Cameron määräsi laajan selvityksen median toimintatavoista ja etiikasta. Taustalla oli urkkimisskandaali, jossa News of the World -lehti jäi kiinni julkisuuden henkilöiden puhelinvastaajien salakuuntelusta. 168 vuoden ajan ilmestynyt lehti lopetti tapahtuneen jälkeen pian toimintansa.

Cameron esittelee ehdotuksen myöhemmin tänään parlamentille, jonka odotetaan antavan sille hyväksyntänsä.

(MTV3–STT–AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme