Mainos
Mainos

Britanniassa uusi suu- ja sorkkatautitapaus

Britanniassa on löydetty uusi suu- ja sorkkatautitapaus. Sairastunut eläin löydettiin pohjoisenglantilaiselta maatilalta, kertoivat viranomaiset.

Tätä ennen alueelta ei ollut löydetty uusia suu- ja sorkkatautitapauksia kolmeen kuukauteen. Uusi tapaus on takaisku yli puoli vuotta kestäneessä taistelussa suu- ja sorkkatautia vastaan, joka on maksanut brittihallitukselle jo miljoonia puntia. Maataloustuottajien järjestön NFU:n mukaan uudet tautitapaukset estävät liiketoiminnan aloittamisen alueella vielä kuukausien ajan.

-Tauti löydettiin limousin-karjasta, joka on 16-24 kilometrin päässä mistään aiemmasta tapauksessa. Kysymyksessä on siis uusi alue, sanoi NFU:n edustaja Laurie Norris.

-Tämä on äärimmäisen huolestuttavaa. Edellisestä tapauksesta oli jo aikaa, ja odotimme toiveikkaasti eläinkuljetusten aloittamista. Meillä piti olla syyskuussa lammasmarkkinat, mutta tämä viivästyttää kaikkea, Norris totesi.

Brittihallitus julisti suu- ja sorkkataudin voitetuksi kesäkuun alkupuolella, mutta karjankasvattajat ja eläinlääkärit varoittivat taudin voivan säilyä piilevänä kuukausien ajan. Tiedemiesten mukaan tauti voi puhjeta uudelleen, jos viranomaiset eivät pysty hävittämään sitä ennen kuin eläimet siirretään talvikaudeksi sisätiloihin. Viranomaisten mukaan taudin vuoksi on tapettu yli 3,7 miljoonaa eläintä viime helmikuun jälkeen.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme