Mainos
Mainos

Britanniassa uusia legioonalaistautitapauksia

Britanniassa puhjenneeseen legioonalaistautiin on sairastunut jo 56 ihmistä, kertovat viranomaiset.

Epidemia puhkesi Luoteis-Englannissa Cumbriassa sijaitsevassa Barrow-in-Furnessissa. Yksi potilas menehtyi sairauteen viime viikolla, ja 18 ihmistä on tehohoidossa. Seitsemäntoista muun epäillään sairastuneen.

Yksi viranomainen on pidätetty tapauksen yhteydessä, ja poliisi on kuulustellut kahta muuta. Pidätetty on vastuussa paikallisen huvikeskuksen ilmastoinnista, ja bakteerin on epäilty levinneen juuri sieltä. Bakteeri leviää usein ilmastointilaitteiden tai suihkujen kautta.

Legioonalaistauti on legionella-bakteerin aiheuttama harvinainen keuhkokuume, joka voi olla vaarallinen iäkkäille tai jostakin kroonisesta sairaudesta kärsiville ihmisille. Se leviää hengitysteiden kautta, muttei tartu ihmisestä toiseen.

Britanniassa legioonalaistauti levisi laajemmalle viimeksi vuonna 1985, jolloin Staffordissa 68 ihmistä sairastui ja 28 kuoli tautiin. Lääkäreiden mukaan tämänhetkinen epidemia saattaisi vaatia jopa kymmenen ihmisen hengen. Tartunnan saaneiden määrän toivotaan jäävän alle sataan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme