Mainos
Mainos

Britanniassa ydinturvallisuudesta kiistaa

Britannian ydinvoimalaitosten turvallisuutta vartioivan poliisin johtaja on eronnut virastaan. Eroamisen taustalla on resurssikiista.

Britannian ydinvoimalaitoksia terroristi-iskuilta suojelevan poliisin päällikkö Anthony Pointer jättää virkansa toukokuun alusta. Hänen mielestään poliisi ei ole saanut riittävästi vakansseja kyetäkseen suojelemaan esimerkiksi Sellafieldin tai Dounreayn kaltaisia ydinjätteen käsittelylaitoksia. Uutinen erosta tuli vain vuorokausi sen jälkeen kun kiistelty erä ydinjätettä tuotiin Georgiasta Britanniaan uudelleenkäsittelyä varten.

Tbilisin lähellä sijaitsevasta tutkimusreaktorista tuotiin neljä kiloa rikastettua uraania ja kilo käytettyä ydinpolttoainetta. Lasti kuljetettiin Dounreay'hin, jossa jäte on määrä käsitellä uudelleen. Yhdysvallat halusi siirtää jätteen Georgiasta, jotta se ei päätyisi vääriin käsiin.
(AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme