Mainos
Mainos

British Airways yrittää saada lentokoneet taas ilmaan – palaa liki normaaliin aikatauluun

Lentoyhtiö British Airways pyrkii palaamaan liki normaaliin aikatauluun sunnuntaina, uutisoi BBC.

Yhtiön mukaan se pyrkii sunnuntaina saamaan lentonsa liki normaaliin aikatauluun Lontoon Gatwickin kentällä. Myös Lontoon Heathrown kentällä pyritään pyörittämään valtaosaa normaaleista palveluista, yhtiö sanoo.

Maailmanlaajuinen tietojärjestelmävika lamautti yhtiön toiminnan Lontoon kentillä täysin eilen lauantaina.

Kaikki Gatwickin ja Heathrown kentiltä lähdössä olleet British Airwaysin lennot peruttiin.

Yhtiön mukaan mikään ei kuitenkaan viitannut siihen, että kyseessä olisi ollut kyberhyökkäys sen järjestelmiä vastaan. Ongelmien taustalla näyttää olevan virranjakelun häiriö, sanoo yhtiön johtaja Alex Cruz.

Yhtiö palauttaa lippurahoja

Heathrow'n ja Gatwickin terminaalit ruuhkautuivat lauantaina pahoin, ja ihmiset jonottivat jopa tunteja päästäkseen ulos.

Matkustajat joutuivat myös odottamaan pitkiä aikoja laskeutuneissa lentokoneissa ennen kuin koneet pystyttiin tyhjentämään.
Vika iski erityisen hankalaan aikaan, koska Britanniassa vietetään pitkää viikonloppua ja osalla koululaisista on lomaa.

British Airways on pahoitellut viasta aiheutunutta kaaosta ja lentojen peruuntumisia. Yhtiön mukaan matkustajat saavat peruuntuneista lennoista rahansa takaisin tai heille järjestetään paikka uudelle lennolle mahdollisimman pian. Yhtiö on myös lisännyt joustoa varausten muuttamista koskeviin sääntöihinsä niiden asiakkaidensa kohdalla, joita peruutukset ovat koskeneet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme