Mainos
Mainos

British Airwaysin lakkoneuvottelut jatkuneet

Lentoyhtiö British Airwaysin lakon olisi määrä alkaa ensi tiistaina. Jos lakko toteutuu, sen kustannukset olisivat miljoonia euroja.

Neuvottelut British Airways -lentoyhtiön matkustamohenkilökunnan lakon estämiseksi ovat jatkuneet tänään. Lakon myötä peruuntuisi kaikkiaan 1300 lentoa tiistaina ja keskiviikkona.

Neuvotteluja kävivät yhtiön ja T&G-ammattiliiton edustajat salaisessa paikassa. Aiemmat neuvottelut eivät tähän mennessä ole tuottaneet tulosta.

Lakko peruisi kaikki Lontoon Heathrow'n lentokentältä lähtevät ja lähes kaikki sinne saapuvat British Airwaysin lennot kahden päivän aikana. Kotimaan ja Euroopan lennot peruttaisiin myös Gatwickin kentältä. Kustannukset olisivat miljoonia euroja.

Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan lentoyhtiö lähetti eilen asiakkailleen sähköpostin, jonka mukaan lakko näyttäisi olevan toteutumassa. Samalla yhtiö vakuutti ponnistelevansa yötä päivää sovun saamiseksi niin, että myöhemmäksi kaavaillut lakot saadaan estettyä.

Ammattiliitot ovat varoittaneet uusista lakkopäivistä helmikuussa, jos työriita jää ratkaisematta. Tärkeimmät kiistakysymykset koskevat sairauspoissaoloa ja palkkaa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme