Mainos
Mainos

Britit hyväksyvät Dianan suhteen selvin luvuin

Prinsessa Dianan ja hurmuri Dodi al-Fayedin suhde saa siunauksen briteiltä. The Sun -sanomalehti ehätti tekemään asiasta ensimmäisen mielipidemittauksen. Tutkimuksessa selvisi, etteivät britit usko Dianan ja Dodin kuhertelusta koituvan suurtakaan harmia Britannian kuningashuoneen julkikuvalle. Kolme neljästä kannatti Dianan väitettyä uutta rakkautta.

Sun teetti tutkimuksensa heti viikonloppuna, sen jälkeen kun kuvat kohuparin suudelmasta ja intiimistä syleilystä pääsivät julkisuuteen. Ainoastaan 21 prosenttia uskoi, että kuhertelusta on haittaa kuningashuoneelle. Kolme prosenttia sitä vastoin uskoi, että suhde kiillottaa kuningashuoneen mainetta.

Samassa Sun-lehden kyselyssä selvitettiin myös brittien suhtautumista prinssi Charlesin ja Camilla Parker Bowlesin suhteeseen. Britit kehottivat toista kohuparia niin ikään avaamaan rakkautensa julkisuuteen. 53 prosenttia vastanneista ehdotti, että parin tulisi mennä naimisiin.

Toisessa kyselyssä britit sen sijaan olivat syvästi pettyneitä kuninkaallisiinsa. Ainoastaan alle puolet The Guardian -lehden kyselyyn vastanneista tuki kuninkaallisen perheen jäseniä heidän pyrkimyksissään. Kuningashuoneen lakkauttamisen puolesta äänesti 30 prosenttia Guardianin tutkimuksessa. Heidän mielestään valtakunnan kannalta olisi parempi lopettaa koko kuningashuone.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme