Mainos
Mainos

Britit ja ranskalaiset ensin rauhaa turvaamaan

Brittiläiset ja ranskalaiset saapuvat kansainvälisistä Kfor-rauhanturvajoukoista ensimmäisinä Kosovoon, kertoivat Naton viranomaiset myöhään eilen.

Kosovo on määrä jakaa viiteen valvonta-alueeseen. Itäisintä osaa valvovat yhdysvaltalaiset joukot, saksalaiset eteläosaa, italialaiset länsiosaa, ranskalaiset pohjoista ja englantilaiset keskiosaa. Rauhanoperaatiota johtaa brittiläinen Nato-kenraali Michael Jackson.

Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Strobe Talbott neuvottelee Kosovon rauhansopimuksen jatkotoimista venäläisten kanssa. Aamulla Moskovaan saapunut Talbott korosti jälleen kerran, että Venäjä ei voi saada omaa erillistä valvontasektoriaan Kosovoon. Kosovon kansainväliset joukot ovat Talbottin mukaan kaikki saman komennon alla. Talbott uskoo myös venäläisten olevan samalla kannalla. Talbottin mukaan Suomen sotilasedustajat saattavat myös osallistua Moskovan neuvotteluihin. Presidentti Martti Ahtisaari ei Moskovaan tänään matkaa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme